Björn Petersson.

Senior Fullstackutvecklare

Cypoint Incode

Cypoint logo

Björn heter jag och är senior fullstack JavaScript utvecklare och specialist inom frontend, som har hittat till Cypoint. Jag är 35 år och bor i Malmö.

Varför jobbar du på Cypoint?

För mig handlar det inte bara om att hitta kreativa lösningar som genererar värde för våra kunder och hjälper dem nå sina mål. Jag vill jobba för mångfald, normkritik och inkludering inom företaget och branschen i stort. Vår bransch är väldigt vit och mansdominerad, därför menar jag att jag som vit man har ett ansvar att ta initiativ till att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla har en röst och kan känna sig välkomna.

Jag är mån om att personer som tillhör underrepresenterade grupper får samma chans i rekryteringsprocessen. Men det är minst lika viktigt när de väl börjar att de möts av en inkluderande kultur och medvetna kollegor. Jag är övertygad om att en mångfald av perspektiv och erfarenheter gör oss starkare som team och företag.

En av de saker som tilltalade mig när jag fick höra mer om Cypoint Incode var strävan att skapa möjligheter för lovande juniorer och ge dem ordentligt stöd samt skapa förutsättningar för dem att lyckas. Detta är något som jag upplever får oss att sticka ut på marknaden. Som senior utvecklare får jag möjlighet att fungera som en mentor eller resurs för våra juniora utvecklare, vilket jag tycker känns både kul och viktigt. Att bidra till utbildning och utveckling av juniora kollegor är något som motiverar mig och gör mitt jobb mer meningsfullt.

Vem är du som professionell och vad drivs du av i jobbet?

Som professionell utvecklare drivs jag av att bygga starka relationer och förtroende med kunden. Att leverera innovativa lösningar som överträffar deras förväntningar och skapar en positiv inverkan på deras verksamhet är mitt främsta fokus. Jag tror på att lyssna noga på kundens behov och arbeta tillsammans för att hitta den bästa lösningen.

Och vad gör du gärna annars på fritiden?

På fritiden förlorar jag mig i olika kreativa projekt. Jag skriver och spelar musik, designar färgglada kläder och har en tramsig podd där jag spelar Dungeons & Dragons med mina kompisar. Jag tror att det är viktigt att hitta en balans mellan arbete och fritid för att upprätthålla en hälsosam livsstil och kunna leverera på en hög nivå på jobbet.

Cypoint logo