PIM.

PRODUCT INFORMATION MANAGEMENT (PIM) ÄR EN VIKTIG FRAMGÅNGSFAKTOR FÖR ER E-HANDEL

Cypoint logo

Ett bra PIM-system med effektiva processer gör det möjligt att leverera konsekvent produktinformation av hög kvalitet i alla kanaler. Till exempel webb, mobil, print och i butik. Vi vägleder er och implementerar samt förvaltar ert PIM-system. Med ett helhetstänk och expertis kring system, teknik och processer leder vi er till en lyckad implementation som ger er det mesta för er investering. 

BEHOV AV PIM?

Cypoint logo

Har ni produktinformation lagrad på många olika ställen? 

Är er produktinformation strukturerad? 

Har ni produktinformation som är utspridd i många kanaler och på många olika marknader? 

Är er översättningsprocess omständlig? 

Har ni en ostrukturerad berikningsprocess? 

PIM-systemet ger dig möjlighet att berika den ofta begränsade grundinformationen om produkter som till exempel kommer från affärssystemet. På så sätt blir det enklare att visa upp och presentera sortimentet på ett inspirerande sätt i alla säljkanaler.  

Med hjälp av Product Information Management (PIM) är rätt produktinformation alltid lättillgänglig, strukturerad och spårbar. Detta är speciellt viktigt för företag med många försäljnings- och marknadsföringskanaler.  

Möjlighet till automatisering av processer motverkar repetitivt manuellt arbete som ofta kan vara en felkälla. Det hjälper både er och era kunder. En effektiviserad arbetsprocess ger bättre kontroll och snabbare releasehantering mot olika marknader och optimerad time-to-market. 

En strukturerad presentation av produkter gör det enklare att söka, filtrera och hitta rätt produkter vilket gynnar upplevelsen av din ehandel. Det ger dig också möjlighet till effektiv support till kunden då både kundtjänst och slutkund har samma information om produkten. 

Dina kunder kommer inte att ha tålamod med inkonsekvent, otydlig eller felaktig information. Att satsa på ett PIM-system som verkligen fungerar gynnar alla parter.  

7 av 10 kunder loggar ut om produktpresentationen är dålig.

Studien: “Inside the mind of an online shopper”, inriver.

VARFÖR VÄLJER VÅRA KUNDER ATT JOBBA MED JUST OSS?

“Vi valde Cypoint för deras expertis kring inriver PIM.

Vi drev ett stort migreringsprojekt och deras expertis bidrog i allra högsta grad till att projektet gick i mål.”

Peter Löwhagen, Jula

EXPERTKONSULTING INOM PIM

Det finns ett antal faktorer som skapar goda förutsättningar för ett PIM-projekt. Våra PIM-specialister är experter på områden såsom processkartläggning, behovsanalys avseende såväl organisation och processer som teknik, implementation, utrullning och förvaltning. Vi erbjuder detta med djup domänkunskap om PIM och certifierad kompetens i inrivers PIM-plattform.  

Cypoint logo

VILL DU VETA MER?

MADELEINE ENGHOLM

VD, Cypoint Inspire AB

madeleine.engholm@cypoint.se

Cypoint logo

Kvinna i turkos tröja framför dator

VAD ÄR PIM?

Inom dagens snabbt föränderliga affärsvärld blir det alltmer kritiskt för företag att hantera och distribuera korrekt produktinformation. I denna artikel kommer vi att titta närmare på fördelarna med PIM (Product Information Management) och hur det kan gynna företag i olika branscher.

Cypoint logo

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 1

Hur växlar ni upp er e-handel? Verkar er investering inom AI för marknadsföringen missa målet? Missar ni deadline p g a att fel i produktdatat upptäcks försent? Förlorar ni kriget om sökmotorerna? Vi vet att lösningen delvis ligger i förbättrad produktinformation!

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 2

Hur sparar ni er produktinformation? Hur ser era arbetsprocesser ut för att säkerställa att all information finns samlad t ex inför produktlansering? Är det så att produktinformationen finns lagrad i Excelblad, Word dokument och pdf:er? Det är faktiskt vanligare än man tror och mycket tid och energi åtgår till onödigt letande och manuellt arbete. Titta på vår film och se hur enkelt det går att lägga upp arbetet så att inget hamnar mellan stolarna! Här kommer fortsättningen i vår filmserie.

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 3

Är ni kompletta eller inkompletta? Skämt o sido genererar inkomplett produktinformation väldigt missnöjda kunder. Avsaknad av viktig information riskerar att kunden avstår från köp och viljan att återkomma till er shop minskar väsentligt. För att inte tala om en riktig björntjänst till ert SEO-arbete! I del 3 av vår filmserie visar vi hur ni enkelt kan sätta upp regler för vad som utgör en komplett produkt och därmed hindra att ofullständiga produkter publiceras.

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 4

Visste du att produktsstrukturen på er sajt är avgörande för konverteringsgraden? Visste du att ni kan styra den strukturen redan i PIM-systemet? Automatiskt? Visste du att PIM-systemet dessutom kan sköta publiceringen av era produkter, i rätt struktur!, utan att ni behöver göra något? Låter det för bra för att vara sant? Titta på vår film om Plan & Release-funktionen i inriver!

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 5

Tighta deadlines inför produktsläpp? Är varje sekund dyrbar? Vill du ha extra stöd och kontroll i din berikningsprocess? Kolla in del 5 i vår filmserie där vi visar hur ni enkelt samarbetar genom att dela ut arbetsuppgifter och följer upp dessa för ett vattentätt produktsläpp!

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 6

Effektivisering och kontroll är vad hela PIM-konceptet går ut på. Ytterligare ett avsnitt ute nu! Massuppdatering? Hur ligger det ordet i munnen? Inte jättespännande kanske! Men alla vi som, i timtal manuellt suttit och gjort copy paste på hundratals produkter spetsar öronen! I vår film om PIM visar vi ett effektivt sätt att spara massor av tid genom funktionen mass update!

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM DEL 7

Vad är hemligheten bakom ett lyckat PIM-projekt? Hur får man alla att dra åt samma håll? Kika in på den kanske viktigaste filmen av alla 7! Och framför allt! Dela gärna med er av egna tips och erfarenheter!