Artiklar & Guider.

MARKETING AUTOMATION

Marketing automation ger er en möjlighet att leverera personanpassad marknadsföring och automatisera era processer. Det förknippas ofta med utskick av nyhetsbrev via e-mail och ibland även kampanjer via SMS till många kunder samtidigt. Dessa delar kan absolut vara en del av marketing automation men idag räcker det inte för att behålla kunder och få hög konvertering. Här går vi igenom hur ni kan arbeta smart med marketing automation för att skala upp er verksamhet.

Ett moln på himlen

MOLNTEKNOLOGIER OCH HÅLLBARHET

Nyttjar du fler resurser än du faktiskt behöver? Att lagra filer lokalt kan bli väldigt resurskrävande. Genom att flytta era filer till molnet och använda er av tjänster som förbrukar energi på ett smart sätt så kan ni spara betydande mängder resurser över tid. Här går vi igenom molnteknologier ur ett hållbarhetsperspektiv och dess fördelar både för er verksamhet och omvärlden.

VAD ÄR DPP?

För att efterleva den nya EU-lagstiftningen från våren 2023 måste alla produkter som säljs eller tillverkas inom EU förses med ett Digital Product Passport som ger köparen full insyn i produktens ursprung och miljöavtryck. Här får du en kort guide som hjälper dig efterleva den nya lagstiftningen.

Fyra personer sitter på rad vid ett konferensbord med sina datorer framför sig. De lyssnar till en kvinna som står i förgrunden.

PSYKOLOGISK TRYGGHET I UTVECKLINGSTEAM

Inom mjukvaruutveckling, precis som i många andra branscher, är ett välfungerande team avgörande för att uppnå resultat och generera värde. I den här artikeln utforskar vi olika tekniker för att förebygga och lösa konflikter, främja en hälsosam kommunikation och bygga upp psykologisk trygghet inom utvecklingsteamet.

Kvinna i turkos tröja framför dator

VAD ÄR PIM?

Inom dagens snabbt föränderliga affärsvärld blir det alltmer kritiskt för företag att hantera och distribuera korrekt produktinformation. I denna artikel kommer vi att titta närmare på fördelarna med PIM (Product Information Management) och hur det kan gynna företag i olika branscher.

SEO bokstäver träbakgrund

VAD ÄR SEO?

Är du välbekant med begreppet SEO men har ändå svårt för att sätta fingret på vad det är? SEO står för Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på svenska, och begreppet används flitigt inom digital marknadsföring och webbutveckling. Här reder vi ut grunderna i SEO och ger ett antal förslag på hur du kan arbeta med området.

Naturbild över en grönskande bergskam

GREEN DEVELOPMENT

I dagens digitala era, där teknologi har blivit en integrerad del av våra liv, är det dags att börja fundera över hur vi kan göra vår kodning mer hållbar. Konceptet "green development " handlar om att utveckla och använda programvara på ett sätt som minimerar dess miljöpåverkan och främjar en mer hållbar framtid.

Mörk stad med upplysta detaljer. Källa: pexels.com

CYPOINT INFINITY'S BLOGG

Vill du lära dig mer om våra kompetensområden? Läs Cypoint Infinity's blogg på engelska. (blog.cypoint.se)

Person som använder dator för att handla online

VAD ÄR UNIFIED COMMERCE?

Unified Commerce är ett begrepp inom e-handel och detaljhandel som syftar till att koordinera och, många gånger, integrera försäljningskanaler och affärsaktiviteter till en sömlös och enhetlig kundupplevelse. I den här artikeln går vi igenom vad Unified Commerce är och hur det kan gynna er verksamhet.

Tatuerade händer på ett svart tangentbord

VAD ÄR DEVOPS?

DevOps är en metodologi inom mjukvaruutveckling som främjar samarbete, kommunikation och integration mellan utvecklings- och driftsteam. Begreppet DevOps är en sammanslagning av orden development (utveckling) och operations (drift) och syftar till att bryta ner de traditionella silona mellan dessa två områden.

En kvinna i förgrunden pekar på sin datorskärm som visar programmerad kod

MIKROINTERAKTIONER FÖR USER EXPERIENCE

Oavsett om du hört talas om mikrointeraktioner eller inte har du garanterat stött på dem, och om du är utvecklare kanske du till och med implementerat dem utan att tänka på det. De kan beskrivas som små visuella indikationer som signalerar till användaren vad som händer när denne interagerar med olika delar av gränssnittet. Här delar vi med oss av fördelarna med mikrointeraktioner och hur ni kan arbeta med dem.

Person som håller i en mobiltelefon och handlar i en e-handel

KOM IGÅNG MED ER E-HANDEL

Att starta och driva en e-handel kan vara en spännande och potentiellt lukrativ affärsidé. Med den ökande populariteten av näthandel finns det en stor möjlighet att nå ut till en bredare kundbas och öka försäljningen. Men att komma igång kan vara överväldigande. Här delar vi med oss av tips som kan hjälpa er att komma igång med er e-handel och maximera era chanser till framgång.

Ett moln på himlen

VAD ÄR CLOUDOPS?

I dagens digitala era, där företag och organisationer ständigt letar efter möjligheter att effektivisera och skala upp sina verksamheter, har molnteknologi blivit en integrerad del av IT-infrastrukturen. Med molnet kan företag dra nytta av outsourcade och flexibla IT-resurser utan att behöva investera i egna dyra hårdvaror eller underhålla infrastrukturen.

Naturbild på en skog

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PIM

PIM-videotutorials del 1-7.

Cypoint logo