Johan Jadarian.

Cloud & Systems Engineer

Cypoint Infinity

Cypoint logo

Johan, kan du berätta lite kort om dig själv?

Jag är ursprungligen ifrån Norrland men bor nu i Västerås. Då jag är mer eller mindre uppväxt med hockey så är skridskor något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker om att uppleva och se världen men på sista tiden har det mest blivit resor runtom i vackra Sverige.

Annars har jag ett intresse för träning, musik och teknologi av olika slag.

Mitt intresse för data och IT uppkom av en slump. Jag fick ett jobb inom Telecom som första jobb och då insåg jag att det var väldigt kul och att jag var bra på det. Efter det så har intresset blivit större och större.

Varför jobbar du på Cypoint?

Jag valde Cypoint då jag ville ha variation på mitt jobb och utmana mig själv dagligen. Här på Cypoint så hörs min röst och kollegorna är otroligt trevliga. Jag känner att Cypoint passar mig perfekt.

Vad har du för kompetenser och vad har du för olika ansvarsområden och arbetsuppgifter i uppdrag?

Jag kommer ifrån en bakgrund med både klient- och serverhantering både lokalt och i molnet. Idag jobbar jag mycket med hantering av den moderna arbetsplatsen. Där ingår en stor del i mitt jobb att säkra företagsdata och åtkomst till resurser samt att hantera klienter av olika slag. Jag jobbar även med virtualisering och hjälpa kunden med den större bilden.

När jag jobbar så tycker jag om att automatisera arbetet så det blir bra, enkelt och så man inte behöver upprepa saker som görs ofta. Jag arbetar också till stor del i Azure både inom DevOps och licenshantering samt allt där emellan.

Vad gör du gärna annars på fritiden?

 På min fritid umgås jag gärna med familj och vänner. Är det fint väder tycker jag om att ta en promenad och njuta av den friska luften. Det finns få saker som slår en vindstilla fin solig dag. Jag bor också nära vattnet så jag tycker om att gå runt och kolla på båtar, kanske med en glass i handen.

En solig pose i Rålis juni 2021.