Cypoint som var drygt 100 anställda när man 2010 såldes till Sigma återuppstår igen. Peter Lindblom som var affärsområdeschef på Cypoint senast det begav sig blir nu VD för Cypoint. Peter har tidigare bl a ett mångårigt förflutet på Kentor som dotterbolags-VD.

Det ska bli fantastiskt skoj att bygga det nya Cypoint. Vi bygger långsiktigt och detta är en företagsresa utan slut. I denna tid av uppköp och konsolideringar till allt större konsultdrakar bland svenska IT-konsultbolag så har vi en övertygelse om att att det finns en plats och efterfrågan på marknaden för mindre och medelstora konsultbolag med nischade affärsenheter” – säger Peter Lindblom.

Cypoint etablerar två affärsområden direkt vid uppstarten. Det är Cypoint Flow som kommer erbjuda marknaden kompetens och lösningar inom affärsprocesser och främst Dynamics 365 från Microsoft. Cypoint Flow leds av Leo Admantius som närmast kommer från Sigma. Madeleine Engholm blir affärsområdeschef för Cypoint Inspire som erbjuder tjänster inom ehandel, PIM (Product Information Management) och digitala kundupplevelser. Madeleine har tidigare bl a varit vVD på Cypoint Systems Innovation.

”Vi bygger nu upp dotterbolag med entreprenörer vid rodret och vi skapar identitet- och kulturstarka affärsområden under varumärket Cypoint. I Leo och Madeleine har vi nu två mycket erfarna och meriterade ledare och med hjärtat på rätta stället för att just driva en konsultverksamhet. De ger oss precis den start och grund vi eftersöker för Cypoint. Nu är vi i läge att börja rekrytera.” – fortsätter Peter Lindblom.